Ako nakupovať bezobalovo?

Možno ste už v "bezobaláči" niekedy nakupovali a možno nie. V našom petržalskom je to veľmi jednoduché.

Nákup je najlepšie si vopred naplánovať a doniesť si na tovar vhodné nádobky. Ľudia si nosia sklenené alebo plastové nádoby, látkové vrecúška alebo aj plastové vrecká so zip uzáverom. V obchodíku zo zákona musíme ponúkať aj obalové materiály, takže ak by vám aj na niečo obal nakoniec chýbal, vyriešime to. ;-) Predtým, ako si urobíte nákupný zoznam, tovar si môžete obzrieť priamo v obchodíku alebo v našom e-shope, kde sú ceny rovnaké ako v našej kamennej predajni.
Keď už k nám teda prídete s nákupným zoznamom a nádobkami, polovica cesty k
udržateľnejšiemu nákupu je za vami. :-)


1. V obchodíku je na pulte váha, kde si odvážite svoje prázdne nádobky a fixkou/voskovkou na ne napíšete ich váhu, napr. 0,08 (kg). Obaly si môžete označiť sami alebo o pomoc môžete požiadať predajcu. (Čo sa týka odstránenia čísel po nákupe, aby vám nešpatili vaše nádobky, voskovka ide zotrieť ľahučko hoci aj prstom a fixka zíde pri bežnom umytí saponátom, v myčke alebo je aj stierateľná alkoholom.)

2. Naplňte nádobku tovarom. Množstvo tovaru, ktoré si naberiete alebo načapujete je úplne na vás. Ak si nebudete istí, ako si čo nabrať alebo načapovať, neváhajte sa ozvať. Sme tu pre vás.

3. Zaplaťte na pokladni, kde pri každej položke odrátame váhu obalu.

Pokladničný blok vám radi vytlačíme, ale ešte radšej ho zašleme na váš email, aby sme netvorili zbytočný odpad. :-) Ak k nám budete chodievať častejšie, môžeme vám priradiť zákaznícke číslo, ktoré pri platení nadiktujete namiesto opätovného diktovania celého emailu.